Blog

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.07.28 10:10
Díjnyertes épület a Frastanz Oktatási Központ!

A Frastanz / Hofen Oktatási Központ előremutató oktatási épületként megkapta az „Építészeti és fenntarthatósági" állami díjat 2021-ben és a „Legjobb projekt 2021” címmel jutalmazták a archilovers.com oldalon.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.07.28 10:08
A regensburgi Bajor Történelem Háza

A regensburgi Bajor Történelem Házára nem jellemző a hivalkodás és a semmitmondó gesztusok. Az épület tökéletesen illeszkedik festői környezetébe, a középkori óvárosba, amely 2006 óta az UNESCO Világörökség része.

Időtálló építészet! Csodáatos villa Bled-ben!

Bled közelében, az idilli Lesce faluban található, a BCR d.o.o. Architects által tervezett villa a hagyományos tetőformának és a természetes megjelenésű klinker-burkolatú homlokzatnak köszönhetően elegánsan illeszkedik a vidéki környezetbe.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.07.01 08:14
Origami a város közepén!

Origami a város közepén!

A düreni új papírmúzeum tervezése során Klaus Hollenbeck kölni építészt maga a kiállított termékek inspirálták - a hajtogatás, a dombornyomás és a vízjelek a markáns design kiindulópontjává váltak.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.04.29 09:45
Elegáns épület Birminghamben!

Az „Arden Gate” közkedvelt helyen, Birmingham központjában épült fel.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.04.27 09:00
Modern villa a törökországi Izmirben

Lenyűgözően puritán! Ez a törökországi Izmirben épült, modern villa a letisztult vonalvezetésével nyűgöz le mindenkit. 

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.04.04 09:57
 Piros a homlokzaton? Miért ne?

Minden a megfelelő színárnyalaton múlik!

A piros épület bátorságot és magabiztosságot sugároz.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.04.01 09:53
Szálloda egy parkban!

Az ősi fenyvesek és az újonnan telepített mediterrán kertek közepén álló szálloda minden pontjáról csodálatos kilátás nyílik Rovinjra, Szent Eufémia és Szent Katalin szigetére.

Melyik szín emeli ki legjobban az épület tömegét?

A természetes bézstől a szürkéig terjedő semleges és halvány színárnyalatok esetén nem a színek, sokkal inkább a felületi struktúrák emelik ki az épület tömegét és az egyes építészeti megoldásokat. 

Amikor egy épület és az őt  kürülvevő természet tökéletes harmóniát alkot!

Nikola Bašić építésznek a horvátországi Šibenikben megépült Hotel Mandalina épületével sikerült ezt a hatást keltenie. Az épület organikus formája pontosan követi a Mandalina-félsziget alakját, és így a környező táj részévé válik.

A sárga a nyár, a fény, az élet és a hagyományok jelképe!

Ki ne ismerné a "schönbrunni sárga" színt, elvégre ez áll a legközelebb az arany színéhez. A "schönbrunni sárga" azonban egy fogalom és nem csak egy árnyalat.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2022.03.16 10:34
Ismét egy izgalmas homlokzati megoldás!

Ismét egy izgalmas homlokzati megoldás! A StoSignature lineáris vakolatszerkezete itt izgalmas hangsúlyt kap.

Az Alsó-Ausztria szívében található, magas színvonalú lakóparkot a Gschwantner ZT-GmbH építésziroda tervezte.

Az építészet találkozása a múlttal és a természettel

A XIX. századi műemlék épület tisztelete, kiemelése, tájba simulóan – visszahúzódó, egyszerű geometriával megfogalmazott építészeti elemekkel.

A főépület korát szimbolizáló ikonikus gesztenyefa, mely az iskola meghatározó eleme, visszaköszön az új homlokzatokon indák és levélmotívumok formájában, egy a mai generáció szellemiségének megfelelő új megfogalmazásban.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2021.12.07 09:46
Algák és gombák elleni hatékony védelem!

Otthona elhelyezkedésétől és homlokzatburkolatától függően algás vagy gombás fertőzések fordulhatnak elő. A homlokzatfelújítás során a szakképzett kivitelezők általában a következőképpen járnak el: magasnyomású mosóval letisztítják a felületet, fertőtlenítik, például StoPrim Fungal-lal, szükség esetén alapozzák, és a maximális védelem érdekében valódi szilikongyanta (kötőanyag > 50% szilikongyanta) festéket választanak, akár emelt szintű gyári alga- és gombamentesítéssel.

Halász Ágnes
Halász Ágnes
2021.12.10 10:08
Az a titokzatos fekete szín!
A fekete színnek számos tulajdonsága van: magába foglalja a stílust, a dominanciát, a védelmet és az eleganciát is. A fekete homlokzati festékkel színezett házaknak egyedi karakterük van. A StoColor X-black homlokzati festék termékcsalád “hőpajzsként” funkcionál a homlokzati hőszigetelő rendszerek számára.