Hírek

Homlokzatfesték, jó a szobámba is?
2020.06.03
Homlokzatfesték, jó a szobámba is?

Belső tereink tágasságát erősítő építészeti gesztus a homlokzaton is azonos megjelenéssel folytatódó beltéri bevonat. Főként texturált vakolatok és dekoratív bevonatok esetében merül fel a munkánk során ez az igény. Természetesen mind homlokzati-, mind beltéri bevonataink közül tudunk javasolni a felmerülő esztétikai igényeket kielégítő, egyben a homlokzaton illetve beltérben jelentkező eltérő igénybevételeknek és elvárásoknak megfelelő anyagokat és megoldásokat. Legyen szó egyszerű, vagy akár egyedi megjelenésű díszítőbevonatról, termékválasztékunkban egyaránt megtalálhatók az egymással párhuzamos igényeket kielégítő beltéri- és homlokzati bevonatok is. Választékunkban minden kompromisszum nélkül egyeztethetők össze az esztétikai- és minőségi igények a minden káros hatástól mentes elvárásokkal.

Természetesen minden felületen fontos, hogy a bevonat jól tapadjon a falon, színhű és tartós, vagy pl. tisztán tartható legyen és sokáig újszerű maradjon. Színválasztékunk is egyformán használható mind a beltéri-, mind a homlokzati bevonatainkra is.

Fontos azonban, hogy ne cseréljük fel a homlokzati-, illetve beltéri felhasználásra szánt bevonati anyagokat!

Ugye nem káros az egészségemre? Meddig marad meg a “festékszag”? Bírja-e a dörzsölést, vagy “falas” lesz a kezem vagy a ruhám tőle? Le lehet-e mosni ha bekoszolódik? Szép egyenletes, csík- és foltmentes lesz? Nem fog fényleni? Vajon hány évente kell felújítani? Mindezek a kérdések egészen más jelentéssel bírnak a saját szobánkban, mint a homlokzaton.

Kültérben inkább az időjárás viszontagságaival szembeni tartósság, az UV-sugárzással szembeni ellenálló-képesség, a rugalmasság, a vízlepergetés / páraáteresztés, a korlátozott vízfelvétel és pl. a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képesség, vagy bizonyos esetekben akár az éghetetlen besorolás a fontos.

A fenti kérdések is jól mutatják, hogy az első hallásra egyszerű címbeli kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

A homlokzati- vagy beltéri felhasználásból eredő különböző elvárások természetesen megjelennek a vonatkozó előírásokban is. A homlokzati anyagok esetében egyes kérdéseket nem, vagy másként vizsgálják, illetve más megítélés alá esnek, mint beltérben – és fordítva. Éppen ezért olyan fontos figyelembe venni, hogy melyik anyagot javasoljuk pl. kizárólag a homlokzatra és melyiket engedjük be a saját szobánkba.

A Sto minden helyzetre célzottan alkalmas termékekkel és tanácsadással segíti partnerei választását, munkáját. Egyeztetéseink során örömmel adjuk át partnereinknek anyagismeretünket és lehetőségeink széleskörű választékát. Egyes termékeink (sokszor egyedi) képességeit nyilatkozatokba foglaljuk. Termékeink minősítő iratai tanúsítják, hogy megfelelnek a rájuk vonatkozó követelményeknek és elvárásoknak. Ajánlásainkat úgy állítjuk össze, hogy termékeinkkel az (akár egyedi) esztétikai igények kielégítésével együtt a vonatkozó elvárásoknak is megfelelő optimális eredmények legyenek elérhetők.

Tekintse meg homlokzatfestékeinket! Kattintson ide! >

Vissza